5 najpopularnijih estetskih zahvata za muškarce

Da li je plastična hirurgija poduhvat na koji se odlučuju samo žene?

U proteklih nekoliko godina, ljudi su počeli shvatati da muškarci nisu imuni od starenja i požele vratiti se u mlađe dane. Žene i muškarci imaju istu želju, izgledati najbolje moguće. Ako ste muškarac i razmatrate opcije estetske hirurgije, znajte da niste jedini. U proteklih nekoliko godina se veliki broj muškaraca odlučio za estetski zahvat.

Rhinoplastika

Rhinoplastika ili opće poznata kao “operacija nosa” je preoblikovanje nosa, kako bi se poboljšali izgled ili funkcionalnost. Neki muškarci zahtjevaju operativni zahvat nakon lomljenja nosa koji se desio u nekoj nezgodi ili osjećaju da im je nos prevelik za lice. Osjećaj nezadovoljstva izgledom nosa se ne javlja isključivo kod žena.

Face Lift

Muškarci nisu otporni na efekte starenja. Kosa sijedi i koža počinje da se bora kao kod žena, tako da je možda i razumljivo da žele uraditi zahvat kako bi opet izgledali mladoliko. Face lifting je zahvat koji otklanja višak kože i zateže mišiće i tkivo lica, što rezultira mladolikoj i osvježenoj pojavi muškarca.

Liposukcija

Liposukcija kod muške populacije je postala itekako popularna diljem svijeta u oblasti estetske hirurgije, jer je to lagan i pristupačan način da se poprave “problematiče zone” tijela koja se čak ni treningom ne mogu otkloniti. Ovaj zahvat podrazumijeva” razbijanje” i otklanjanje masnog tkiva u tijelu, kako bi se dobila vitka linija tijela.

Blepharoplastika

Da li vam često govore kolege ili prijatelji da djelujete umorno? Muškarci koji su već uradili ovaj zahvat sigurno razumiju kako se osjećate. Muškarci također stare, rade dugo u noć ili su izloženi teškom stresu – sve to vodi prema karakterističnom “umornom” izgledu. To je najčešći razlog zašto muškarci idu na zahvat korekcije očnih kapaka, kako bi obnovili vitalnost lica.

Korekcija ušiju

Slično kao što rhinoplastika služi da se popravi nezadovoljstvo izgleda nosa, tako i zahvat korekcije ušiju vodi istom rezultatu – vratiti zadovoljstvo  izgledu svoga  lica. Izgled ušiju može itekako promijeniti izgled lica pa i oblik glave, posebno kod muškaraca koji pate od “klempavosti” ili koji jednostavno žele drugačiji izgled ušiju.

Ima sigurno osoba koje ne vjeruju da muškarci idu na estetske zahvate, ali bilo kako bilo, sve više muškaraca se okreće estetskoj hirurgiji kako bi popravili štetu na tijelu koja je nastala kao posljedica neke nezgode ili kako bi popravili svoje samopouzdanje. Muškarac ne bi trebao da se stidi toga, već da prihvati taj osjećaj lijepog izgleda.

Ako razmatrate estetski zahvat i želite razgovarati o mogućnostima, kontaktirajte nas

PRATITE NAS I PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Facebook
Instagram
2018-01-09T13:29:03+00:00