Abdominoplastika

Za ravan i atraktivan stomak

Abdominoplastika 2018-03-28T14:28:44+00:00

Project Description

Lagan način do ravnog stomaka

Abdominoplastika se definira kao estetsko-rekonstruktivni zahvat kojim se zateže opušteni prednji trbušni zid i uklanja višak kože sa trbuha. Ako su trbušni mišići dislocirani (razmaknuti), postavljanjem trajnih šavova vraćaju se u prvobitni oblik. Abdominoplastika se može kombinirati i s liposukcijom, ako je potrebno.

POTREBA ZA ESTETSKO-REKONSTRUKCIJSKOM OPERACIJOM ZATEZANJA TRBUŠNE STIJENKE

Potreba za operacijom je povećana nakupina masnog tkiva na trbuhu praćena viškom kože uz moguću prisutnost strija te oslabljen trbušni zid. Trbušni zid nalik je na “pregaču”. Ovakvo stanje posljedica je naglog povećanja obujma trbuha zbog povećanja tjelesne težine, graviditeta i smanjenog elasticiteta kože. Operacija se može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi. Žene koje planiraju trudnoću nakon abdominoplastike trebaju biti upozorene da je moguć recidiv stanja.

PLANIRANJE OPERATIVNOG ZAHVATA

Prilikom prvog  pregleda estetski kirurg će objasniti pacijentu tok operacije i oporavka.  Abdominoplastika jedan je od najopsežnijih zahvata u domeni plastične kirurgije, stoga pacijent treba biti upozoren da je i oporavak nešto dulji nego kod ostalih zahvata u plastičnoj kirurgiji.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Za estetsko-rekonstrukcijski zahvat abdominoplastike potrebne su standardne pretrage krvi i urina, EKG i pregled interniste.

ANESTEZIJA

Estetsko-rekonstrukcijski zahvat abdominoplastika najčešće se izvodi pod općom anestezijom.

OPERATIVNI ZAHVAT

Abdominoplastika je opsežni kirurški zahvat i u prosijeku traje od 3 do 4 sata. Prije operacije na pacijentu se pažljivo iscrta linija reza. Tokom operativnog zahvata vrši se odstranjivanje viška kože, podkožnog masnog tkiva, kao i zatezanje mišića prednjeg trbušnog zida.Nakon operacije zaostaje ožiljak smješten u regiji koju pokriva donji veš.

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) 3-4
TRAJNO VIDLJIV REZULTAT NAKON (SEDMICA) 4-6

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Sunday Zatvoreno

 +387 (0)60 357 0 405

Često postavljena pitanja

POSTOPERATIVNI TOK

Kompresivni dres postavlja se neposredno nakon operacije pacijenta.  Prvih 5 dana preporučuje se mirovanje. Kompresivni dres se sljedećih 14 dana nosi stalno (osim za vrijeme tuširanja), a nakon toga 14 dana samo po danu. Šavovi se skidaju 10 do 12 dana nakon operacije. 2 mjeseca nakon operacije treba izbjegavati jače fizičke napore i aktivno bavljenje sportom. Povratak svakodnevnim obvezama je dosta individualan, ali je u prosjeku za 10 dana nakon operacije.

KOMPLIKACIJE

Izvodi li estetsko-rekonstruktivni zahvat zatezanja trbušne stjenke (abdominoplastika) iskusni tim s dugogodišnjim iskustvom u estetskoj i  ekonstruktivnoj hirurgiji, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak moguće. Ovo su samo neke od njih sa simptomima na koje pacijent treba obratiti pažnju.

Rane komplikacije

1. Krvarenje – pojačano stvaranje krvnih podljeva i gubitak krvi.

2. Infekcija kože i potkožja. 24 do 36 sati nakon zahvata javlja se temperatura. Na mjestu infekcije javljaju se otok, crvenilo i bol.

3. Stvaranje serozne tekućine – pacijent primjećuje pojavu otoka na trbuhu, koji je praćen neugodnim osjećajem boli.

4. Nekroza – koža poprima ishemičnu bijelu, a nakon toga crnu boju.

Kasne komplikacije

1. Jako izraženi ožiljak

2. Loši izgled pupka na njegovoj novoj poziciji

3. Privremeni nedostatak osjeta na koži trbuha

NOVI IZGLED

Izvode li abdominoplastiku iskusni tim i angažirani hirurg, a pacijent se drži svih uputa i preporuka te pritom ima realna očekivanja da će abdominoplastika poboljšati njegov izgled i povisiti kvalitetu života , rezultati su jako dobri. Trajno novi izgled tijela vidljiv je za 4 do 6 sedmica nakon operacije.

Nakon estetsko-plastične operacije abdominoplastike, nećete imati opušten prednji trbušni zid,strije kao i višak kože na trbuhu.

estetska hirurgija

Najčešći pacijenti:

  • Majka nakon porođaja
  • Osoba nakon naglog mršanja (M/Ž)
  • Osobe nezadovoljni izgledom stomaka
Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.