Iscjedak na bradavici dojke

Iscjedak na bradavici dojke 2018-01-09T13:21:30+00:00

Project Description

Ako primjetite iscjedak na bradavici, obavezno svratiti doktoru

 

Dojke, mliječne žlijezde i simbol ženstvenosti su organi prijemčivi za brojne promjene i bolesti od puberteta, pa do duboke starosti.

Pored beskonačnih priča o raznim vrstama tumora u dojkama, postoje i promjene, koje se ne manifestuju kao tumor u smislu okruglog otvrdnuća sa nizom prijetećih simptoma.

Neke od njih se manifestuju kao pojava tekućeg sadržaja na bradavici.

Na vrhu bradavice, gdje se otvara niz kanalića iz dubokih struktura dojke, mogu se zapaziti razne vrste tekućina. One mogu biti samo na jednoj ili obje bradavice. Također se mogu javiti u bilo kojoj životnoj dobi i uputiti nas na neko zbivanje, koje svakako zavrijeđuje maksimalnu pažnju.

Iscjedak može biti oskudan ili obilan, proziran, svijetlo žut. Dalje se može susresti cijeli dijapazon boja tekućine, preko tamno žutog sadržaja, zelenog, smeđeg, crnog i konačno do crvenog, koji uvijek izazove visoki stepen panike, jer je najčešće u pitanju čista krv.

Iscjedak bilo koje od navedenih boja može biti uzrokovan promjenama nivoa ženskih spolnih hormona u organizmu. Što će reći, ne mora se raditi o zloćudnom nalazu, ali će svaka savjesna osoba ipak konsultovati svoga doktora i zajedno sa njim ustanoviti o ćemu se tačno radi. U jednom broju slučajeva uzrok iscjetka mogu biti pojedinačni ili višestruki dobroćudni tumori u izvodnim kanaličima dojke ili van njih. Mađutim postoji i niz slučajeva kada je iscjedak uzrokovan zloćudnim tumorom.

Da bi došli do prave dijagnoze i najadekvatnije terapije (ukoliko je potrebna), imamo odlične strućnjake koji se bave ovim segmentom medicine. Oni će znati kojim dijagnostičkim procedurama je najbolje da se podvrgnete da bi se naj bezbolnije i u što kraćem roku postavila dijagnoza, a potom i provelo liječenje.

S obzirom da se ove promjene susreću gotovo isključivo kod žena, da su česte i nije sramota bilo kada se javiti na pregled, poruka i ide u pravcu žena, a to je da bilo kakav iscjedak na bradavici  MORA  da se registruje od strane kompetentnog stručnjaka te ispita uzrok pojave iscjetka. Samo takvim postupcima ćemo imati fizički i psihički zdravu populaciju koja u samom početku riješava svoje zdravstvene probleme. Rješavanjem bolesti fizičke prirode će i psihičko stanje rasterećene osobe biti stabilnije.

Jedini put da budemo zdrava populacija je blagovremena reakcija savjesne osobe. Zašto ta osoba ne bi bili upravo Vi !!!

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) ovisno

 

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Sunday Zatvoreno

 +387 (0)60 357 0 405

Operativni zahvat najčešće za nju

 

Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.