Liposukcija

Najbrži oblik skidanja masnih naslaga

Liposukcija 2018-02-06T13:46:56+00:00

Project Description

Uklanjanje masnih naslaga koje nije moguće ukloniti tjelovježbom

Liposukcija je hirurška metoda za uklanjanje masnog tkiva  na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način. Liposukcijom se sklupturira tijelo i postižu obline kakve bismo željeli imati. Liposukcijom se ne rješava opća pretilost (gojaznost), ali je zapaženo da se nakon ovog zahvata lakše gube suvišni kilogrami. Tretirana područja tijela mogu se smanjiti i za dva konfekcijska broja. Liposukcija se može izvoditi na svim dijelovima tijela gdje je potkožno masno tkivo dostupno i čijim uklanjanjem se postiže bolji fizički izgled.

POTREBA ZA LIPOSUKCIJOM

Osobe koje se podvrgavaju liposukciji trebaju biti osobe normalne ili povećane tjelesne težine, fizički zdrave i realne u svojim očekivanjima. Liposukcija se preporučuje osobama do 45. godine života ako imaju čvrstu i elastičnu kožu. Osobe starije životne dobi čiji je elasticitet kože smanjen, moraju biti upozorene da se liposukcija treba kombinirati s još nekim operativnim zahvatom Žene se najčešće podvrgavaju liposukciji na bokovima, bedrima, koljenima i trbuhu. Osim na tim mjestima, liposukcija se izvodi i na obrazima, podbratku, nadlakticama, dojkama, listovima i koljenima. Kod muškaraca se najčešće izvodi na podbratku, trbuhu i struku, te na dojkama čime se razrješuje u potpunosti ili djelomično ginekomastija.

PLANIRANJE OPERATIVNOG ZAHVATA

Prilikom prvog pregleda  estetski kirurg će pažljivo saslušati želje pacijentice, utvrditi mjesta i opseg masnih naslaga i pažljivo procijeniti elastičnost kože. Estetski kirurg će razmotriti i sve alternativne metode oblikovanja tijela koje bi mogle biti prikladne, te kombinacije zahvata koje bi pacijentu najbolje odgovarale.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Za estetski postupak liposukcije potrebne su standardne pretrage krvi i urina, EKG i pregled interniste.

ANESTEZIJA

Liposukcija se najčešće izvodi pod opštom anestezijom. Manje površine mogu se izvoditi i pod lokalnom ili regionalnom anestezijom

OPERATIVNI ZAHVAT

Liposukcija nije klasičan operativni zahvat i zahtijeva posebnu aparaturu za izvođenje. Prije zahvata potrebno je precizno iscrtavanje dijelova tijela na kojima se izvodi liposukcija ,a koje se izvodi u skladu sa potrebama i željama pacijenta.   Usisavanje se izvodi tankim perforiranim sondama kroz rez na koži od 0,5 cm. Trajanje operacije ovisi o broju zona koje se tretiraju liposukcijom i o opsegu masnog tkiva. Liposukcija u prosjeku traje od 1 do 3 sata.

 

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) 1-3
TRAJNO VIDLJIV REZULTAT NAKON (SEDMICA) 4-6

 

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Sunday Zatvoreno

 +387 60 357 0 405

Operativni zahvat za nju i njega

POSTOPERATIVNI TOK

Kompresivni dres postavlja se na pacijenta neposredno nakon operacije . On pomaže koži da se što prije vrati u željeni položaj i ujedno vrši kompresiju na krvne sudove i smanjuje mogućnost prekomjernog stvaranja krvnih podljeva. Prvih 10 dana steznik se skida samo kod tuširanja, a nosi se stalno.  Na kožu se stavlja krema (Heparin) koja ubrzava eliminaciju krvnih podljeva. Nakon toga steznik se nosi samo po danu sljedeće 4 sedmice.

KOMPLIKACIJE

Izvodi li liposukciju iskusni tim, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak moguće. Ovo su samo neke od njih sa simptomima na koje pacijent treba obratiti pažnju.

Rane komplikacije

1. Krvarenje – pojačano stvaranje krvnih podljeva i gubitak krvi. Pacijent danima nakon zahvata osjeća umor, omaglice prilikom naglih pokreta, pospanost i umor, iako nema nikakvih fizičkih napora.

2. Infekcija kože i potkožja. 24 do 36 sati nakon zahvata javlja se temperatura. Na mjestu infekcije javljaju se otok, crvenilo i bol.

Kasne komplikacije

1. Nedovoljno odstranjeno masno tkivo – korekcija moguća 4 do 6 mjeseci nakon zahvata.

NOVI IZGLED

Izvode li liposukciju iskusni tim i angažirani kirurg, a pacijent se drži svih uputa i preporuka a pritom ima realna očekivanja , rezultati su jako dobri. Trajno novi izgled tijela vidljiv je 4 do 6 sedmica nakon liposukcije, kada ste ujedno i spremni za najveće fizičke i sportske aktivnosti.

Najčešći pacijenti:

  • Majka nakon porođaja
  • Osoba nakon naglog mršanja (M/Ž)
  • Osobe nezadovoljni izgledom

 

Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.