Podizanje dojki

Poboljšajte neestetski izgled spuštenih dojki

Podizanje dojki 2018-01-09T13:06:00+00:00

Project Description

Za grudi koje su izgubile elasticitet

Žene se odlučuju za podizanje dojki kako bi poboljšale neestetski izgled i spušteni položaj dojki uzrokovan rastezanjem kože i gubitkom žljezdanog tkiva. Dojke koje su zadovoljavajuće veličine ali je koža izgubila elasticitet podvrgavaju se operaciji hirurškog podizanja ili mastopeksiji. Kod ove operacije radi se samo redukcija kože bez redukcije žljezdanog tkiva.

POTREBA ZA ESTETSKIM ZAHVATOM PODIZANJA ŽENSKIH DOJKI

Viseće dojke javljaju se u toku života kao posljedica nestanka (atrofije) žljezdanog tkiva dojki. Ovaj prirodan proces starenja ubrzava mršavljenje, trudnoća, dojenje i menopauza. Prisutnost strija može pojačati izgled mlohavosti. Sve to dovodi do nepravilnog položaja bradavice i viseće dojke koje zahtijevaju korekciju u smislu promjene oblika, položaja bradavice i redukciju kože. Estetskom operacijom podizanja ženskih dojki dobivaju se čvrste i pune dojke. Operacija se može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi.

PLANIRANJE OPERATIVNOG ZAHVATA

Estetskoj operaciji podizanja ženskih dojki prethodi konsultacijski pregled. Pacijentici se pregledom i ultrazvukom isključi sumnja na bolest dojki. Upozori se pacijenticu na ožiljke koji ostaju nakon operacije. Ožiljci su smješteni oko mamile, vertikalno prema brazdi dojke te u brazdi dojke. Pažljivim pregledom pacijentica se upozna i s ostalim mogućnostima koje bi mogle poboljšati izgled njezinih dojki. Ako dojke nisu zadovoljavajuće veličine, prilikom operacije podizanja dojki mogu se umetnuti i implantati čime se dobiju punije i veće dojke.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Standardne pretrage krvi i urina, EKG i pregled interniste.

ANESTEZIJA

Estetski zahvat podizanja ženskih dojki najčešće se izvodi pod opštom anestezijom.

OPERACIJA

Estetska operacija podizanja ženskih dojki po svojoj tehnici vrlo je bliska tehnici smanjivanja ženskih dojki. Rez na dojkama radi se oko mamile, vertikalno prema brazdi, ispod dojke i u samoj brazdi ispod dojke. Konvencionalnom tehnikom na dojkama ostaju ožiljci u obliku obrnutog slova T. Postoji više modifikacija izvođenja rezova, ovisno o potrebama. Hirurški rezovi pažljivo se zatvaraju i stavlja se kompresivni zavoj. Pažnja je kod svih tehnika usmjerena na skraćivanje hirurških rezova i ujednačenost dojki nakon operacije.

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) 3-4
TRAJNO VIDLJIV REZULTAT NAKON (SEDMICA) 24-25

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Sunday Zatvoreno

 +387 60 357 0 405

Operativni zahvat za nju

POSTOPERATIVNI TOK

Neposredna postoperativna njega traje do 24 sata, a za to vrijeme provodi se stručna medicinska njega i daju upute o kasnijim postupcima kod kuće. Sljedeći dan dojke se sterilno previju, postavi se kompresivni grudnjak koji pacijentici olakšava pokrete. Intrakutano (potkožno) postavljeni šavovi vade se 10 dana nakon operacije. Kompresivni grudnjak treba nositi stalno dva mjeseca nakon operacije.

KOMPLIKACIJE

Izvodi li estetski zahvat podizanja dojki iskusni tim s dugogodišnjim iskustvom u estetskoj  hirurgiji, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak moguće. Ovo su samo neke od njih sa simptomima na koje pacijent treba obratiti pažnju.

Rane komplikacije
 1. Krvarenje
 2. Infekcija kože i potkože
 3. Nekroze mamile
Kasne komplikacije
 1.  Jako izraženi ožiljak
 2.  Neujednačena veličina i izgled dojki

VAŠ NOVI IZGLED

Rezultati su vidljivi odmah nakon operacije, ali je potrebno oko 6 mjeseci da dojke poprime svoj konačni oblik i izgled. Pacijenticama se prije estetske operacije podizanja dojki kaže da će se neprirodna spljoštenost dojke i smjer bradavice prema dolje sami ispraviti u roku od nekoliko mjeseci nakon operacije.

Najčešći uzroci:

 • Trudnoća
 • Dojenje
 • Varijacije tjelesne težine
 • Nasljedstvo
 • Starenje
 • Gravitacija
Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.