Povećanje dojki

Za veće samopouzdanje

Povećanje dojki 2018-03-28T14:31:54+00:00

Project Description

Jedan od najčešćih zahvata estetske hirurgije

Dojke su simbol ženstvenosti i majčinstva kroz cjelokupan civilizacijski razvoj ljudske vrste. Žene s malim i nerazvijenim dojkama mogu patiti od neizražavanja svog ženskog identiteta. Žene europskog podneblja daju prednost punim grudima koje su u skladu s ostatkom tijela, dok žene sjevernoameričkog podneblja češće zahtijevaju veće dojke.

POTREBA ZA ESTETSKO-HIRURŠKIM ZAHVATOM POVEĆANJA ŽENSKIH DOJKI

Estetsko povećanje ženskih grudi široko je prihvaćeno u svijetu i predstavlja jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Kao estetski postupak najčešće se primjenjuje kod malih nerazvijenih dojki, nejednako razvijenih dojki, praznih dojki nakon dojenja ili kod žena koje jednostavno žele veće i punije dojke. Kao medicinski postupak, primjenjuje se kod stanja nakon totalnog ili djelomičnog odstranjivanja dojke. Estetsko povećanje dojki preporučuje se ženama tek nakon 18. godine života ili kasnije nakon potpunog završetka rasta dojki.

IMPLANTATI ZA ESTETSKO POVEĆANJE DOJKI

Estetsko povećanje ženskih dojki izvodi se implantatima različitog oblika i veličine. Najčešće su punjeni silikonskim kohezivnim gelom koji ne može migrirati kroz ovojnicu implantata. U slučaju pucanja ovojnice implantata, zbog svoje strukture silikonski gel se zadržava u biološkoj kapsuli. Biološka kapsula je imunološki odgovor organizma na strano tijelo i služi kao barijera između implantata i organizma. Ovojnica implantata može biti glatka i teksturirana (hrapava). Implantati mogu biti punjeni i fiziološkom otopinom (slana otopina).  Svaki implantat ima jedinstveni certifikat  koji se daje pacijentici nakon estetske operacije povećanja ženskih dojki.

PLANIRANJE ESTETSKOG ZAHVATA POVEĆANJA ŽENSKIH DOJKI

Žena koja želi povećati dojke  implantatima mora biti psihički spremna za promjenu na svom tijelu. Estetskom povećanju dojki podvrgavaju se samo zdrave dojke. Ako je dojka zdrava, u dogovoru s pacijenticom odabiru se implantati koji će oblikom i veličinom najbolje odgovarati njezinim dojkama.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Standardne pretrage krvi i urina, EKG i pregled interniste.

ANESTEZIJA

Estetski zahvat povećanja ženskih dojki najčešće se izvodi pod općom anestezijom.

OPERACIJA

Estetska operacija povećanja ženskih dojki traje jedan do dva sata. Hirurški rez se izvodi ispod dojke u njezinom prirodnom pregibu, oko bradavice dojke ili u području pazušne jame. Mjesto hirurškog reza prethodno je dogovoreno s pacijenticom. Implantati se kod žena postavljaju ispod dojke kao organa (subglandularno) ili ispod dojke i grudnog mišića (subpektoralno). Gdje će implantati biti postavljeni, ovisi prije svega o količini žljezdanog tkiva u dojkama, veličini implantata i količini kože na dojkama. Sama operacija sastoji se od formiranja prostora u koji se postavlja implantat. Hirurški rez se pažljivo zatvara a na dojke se postavlja kompresivni zavoj.

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) 3-4
TRAJNO VIDLJIV REZULTAT NAKON (SEDMICA) 0-1

 

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Nedjelja Zatvoreno

 +387 60 357 0 405

Često postavljena pitanja

POSTOPERATIVNI TOK

Neposredna postoperativna njega nakon estetskog povećanja ženskih dojki traje do 24 sata, a za to vrijeme provodi se stručna medicinska njega i daju upute o kasnijim postupcima kod kuće. Lagana masaža dojki započinje već kod prvog tuširanja laganim kružnim pokretima. To je nužan postupak u postoperativnom periodu i provodi se da se spriječi stvaranje jako čvrste biološke kapsule koja može promijeniti izgled dojki. Radi se svaki dan i može trajati do 6 mjeseci. Intrakutano postavljeni šavovi vade se 10 dana nakon operacije. Kompresivni grudnjak treba nositi stalno jedan do dva mjeseca nakon operacije.

KOMPLIKACIJE

Izvodi li estetski zahvat povećavanja dojki iskusni tim s dugogodišnjim iskustvom u estetskoj  hirurgiji, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak moguće. Ovo su samo neke od njih sa simptomima na koje pacijent treba obratiti pažnju.

Rane komplikacije
  1. Krvarenje – pojačano stvaranje krvnih podljeva i gubitak krvi.
  2. Infekcija kože i potkožja. 24 do 36 sati nakon zahvata javlja se temperatura. Na mjestu infekcije javljaju se otok, crvenilo i bol.
  3. Stvaranje serozne tekućine – pacijent primjećuje pojavu otoka dojki koji je praćen neugodnim osjećajem boli.
Kasne komplikacije
  1. Jako izraženi ožiljak
  2. Loši estetski izgled nastao stvaranjem jako čvrste biološke kapsule

VAŠ NOVI IZGLED

Nakon estetske operacije povećanja ženskih dojki rezultati su vidljivi odmah kod prvog previjanja dojki, međutim potrebno je oko 6 sedmica do konačnog formiranja. Nema određenog psihološkog ni profesionalnog profila žene koja se podvrgava estetskom zahvatu povećanja dojki, osim jedinstvenog cilja da povećaju svoje samopouzdanje.Generalno žene su jako zadovoljne ovom procedurom.

Najčešći pacijenti:

  • Osobe nezadovoljne izgledom/veličinom grudi

 

Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.