Rak dojke kod muškaraca

Rak dojke kod muškarca 2018-01-09T13:24:53+00:00

Project Description

Rak dojke kod muškaraca je veoma rijetka pojava

Kod muškaraca starijih od 50 godina iako rijetko, zabilježeni su slučajevi pojave karcinoma dojke. Rak dojke kod muškarca ima lošiju prognozu nego kod žena, vjerovatno zbog toga što ima manje žljezdanog tkiva i brzo nastaje širenje (metastaziranje) tumora u organizmu. Nekoliko visokih faktora rizika ove bolesti je izloženost radijaciji, porodičnoj istoriji raka dojke i visok nivo estrogena. Simptomi su čvor u dojci, iscjedak iz bradavice, uvućena bradavica i eventualno pojava ulceracije (rane) na dojci. Ako Vi ili neko koga poznajete ima ovakve simptome treba odmah da se obrate ljekaru. Od raka na dojci kod muškarca, treba razlikovati ginekomastiju (dobroćudno, uzrokovano hormonski, uvećanje tkiva dojke) i metastatski karcinom u dojci (npr. od prostate).

 

Liječenje. Provodi se operativno-mastektomijom (odstranjenje dojke sa tumorom) i disekcijom istostrane aksile (odstranjenje limfnih žlijezda). Kemoterapija i zračenje se provode u zavisnosti od patohistološkog nalaza.

  ODJELJENE U BROJKAMA

DOKTORA NA RASPOLAGANJU 5
MEDICINSKE SESTRE 2
TRAJANJE ZAHVATA (SATI) ovisno

 

  RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Petak 9:00 – 19:00
Subota 10:00 – 13:00
Sunday Zatvoreno

 +387 (0)60 357 0 405

Dogovorite termin

Uz pomoć našeg kontakt formulara možete jednostavno doći do Vašeg termina, te isti možete koristiti u slučaju da imate pitanja vezano za naše usluge ili ako su Vam potrebne konsultacije. Tu smo za Vas.


Icon

ŠTA NAŠI PACIJENTI MISLE O NAMA

Trenutno je stranica još u fazi izrade te ćemo u skorije vrijeme doraditi ovaj sadržaj.

5 zvjezdica putem Google Maps

Belma B.

Imala sam jako pozitivno iskustvo…veliki pozdrav lijepim,njeznim i profesionalnim sestrama

Aveline F.

5 zvjezdica putem Google Maps

Dusko A.