Posebna ponuda za odstranjivanje mladeža

Posebna ponuda

Poboljšajte izgled laganim operativnim zahvatom i smanjite rizik od melanoma. Nemojte dozvoliti da Vam mladež kvari izgled i ulije strah od uživanja na suncu ovo ljeto!

Mladež se često otklanja iz različitih razloga, a to se najčešće radi operativnim putem. Odstranjivanje laserom se pokušalo na mladežima, međutim to nije dobar izbor za većinu dubokih mladeža. Zraka lasera ne dopire dovoljno duboko u kožu i ne ostaje uzorak za patohistologiju.

Odstranjivanje mladeža operativnim putem je najbolja trajna opcija, koja može, a i ne mora biti izvedena sa šivanjem, ovisno o dubini mladeža i željenog kozmetičkog rezultata.

Poliklinika Bosanes nudi posebnu ponudu za odstranjivanje mladeža i drugih manjih izraslina na koži – popust do 30% na operativni zahvat u lokalnoj anesteziji. Ponuda važi do opoziva.

Poliklinika Bosanes nudi posebnu ponudu za odstranjivanje mladeža i drugih manjih izraslina na koži – popust do 30% na operativni zahvat u lokalnoj anesteziji. Ponuda važi do opoziva.

Šta je mladež?

Većina ljudi smatra mladežom bilo kakvu tamnu tačku ili neregularnost na koži. Doktori koriste malo drugačiji termin. Ovo su tipovi tragova na koži koji se ne tretiraju na isti način kao  mladež, pa ih nećemo dalje objašnjavati:

Šta uzrokuje mladeže?

  • Neke osobe su rođene s njima. Mogu se također pojaviti u toku života.
  • Izlaganje suncu može da igra ulogu pri razvijanju mladeža.
  • Genetika se također ne treba zaboraviti. Mnoge familije imaju tip mladeža koji se može asocirati sa većom šansom da nastane melanom.

Preoperativna priprema

Obavijestite hirurga svakako ako patite od nekog oboljenja, alergije ili koristite neke antibiotike.

Hirurg locira dio na kojem se vrši zahvat, očisti ga i primjeni anestetik. Način dezinfekcije uglavnom bira hirurg koji radi zahvat. Nakon primjene i početka djelovanja anestezije, zahvat može početi. Odstranjivanje se vrši skalpelom. Šivanje ovisi o veličini i dubini mladeža, gdje se naravno vodi računa da ostane što manji ožiljak, kako bi se zadovoljila estetska želja pacijenta. Nakon završetka se vrši bandažiranje rane. 

Trajanje zahvata

Operativni zahvat se radi u lokalnoj anesteziji, tako da cjelokupan zahvat traje oko 20 minuta. Pacijent može nakon zahvata odmah ići kući.

Postoperativni tok

Svakodnevnim aktivnostima se možete vratiti istog dana, s tim da se mora paziti, ovisno od regiona zahvata, da se rana ne rasteže, kako bi se smanjio rizik od nepravilnog zarastanja. Ako je bilo potrebno šivanje, potrebno je doći nakon određenog vremena kako bi se konci izvadili i pregledala rana. Sve detaljne upute (tretiranje rane, analgetici, antibiotici, previjanje i sl.) će Vam dati hirurg odmah nakon zahvata.

Uzorak se šalje na patohistologiju za daljnje pretrage i rezultate.

Besplatne konsultacije možete dobiti putem telefona ili dolaskom kod nas na adresu.

PRATITE NAS I PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Facebook
Instagram
2018-01-13T21:34:19+00:00